Logg

Plan

Utbygging

Bilder

Filter

Fisker

Planter

Gjestebok

e-mail

21.07.05. Avrettingen er så å si ferdig. Nå skal limen på bunndrenet tørke til i morgen, for da starter vi med og legge beskyttelsesduk og tilslutt EPDM-duken. Nå går det unna. Filterhuset begynner også å bli ferdig.
21.07.05. Filteret er plassert der det skal stå. I morgen skal vi prøve å senke det ca 10 cm og skjære hull i muren slik at utløpet ikke kommer for høyt. I tillegg skal vi montere rør fra bunndren til tønna. Tønna skal fungere som et forfilter. Fra denne pumpes halparten av vannet til filteret og den andre halvparten skal passere gjennom UV-lyset før det går ut i dammen.
22.07.05. I dag ble Sten Yngve fra Aronnesdammen pappa for tredje gang! Gratulere! Han har vært oppe fra 2-3 tiden i natt, så det ble nok lite søvn. Men i morgen må han nok opp å hjelpe meg igjen på Altadammen. Et lite barnenurk stopper ikke utbyggingen. I dag er filteret kommet i rett høyde og jeg er så smaått begynnt med terassen. I morgen blir det duk i dammen...
23.07.05. Dagen har gått med til å få damduken på plass. Under damduken la vi først finsand og isolasjonsmatter rundt de kvasse kantene til Lecastenene.
Så ble det lag over en underduk som beskytter mot småsten og røtter. Denne har en bredde på over 2 meter og er meget sterk. Tilslutt fikk vi lagt ut selve EPDM-duken. Vi måtte være 6 stykker for å få dette til.
Duken er svært tung og to av kameratene til Christer; Are og Kristoffer, stilte mannsterk opp. I tillegg kom faren til Sten Yngve. Da var vi akkurat nok folk til å klare å dra duken over uten at underduken ble dradd av underlaget. Uten så mange personer hadde det neppe vært mulig.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >