Logg

Plan

Utbygging

Bilder

Filter

Fisker

Planter

Gjestebok

e-mail

20.09.05 Høsten er her... masse løv i dammen i dag. Vi har to trær, Bjørk og Hegg, stående rett ved dammen. Det er veldig fint om sommeren, men når høsten kommer og løvet faller av er det ikke særlig morsomt. Brukte over en time på å rense dammen i dag....
15.10.05 Da er det bare å se det i øynene. Vinteren er like om hjørne. I dag var det bare 2,5 grader i lufta og ca 6 grader i vannet. Fant ut at det var best å legge ut bobleplasten. Er veldig spent på hvordan dette skal gå. Det er jo ikke sikkert at dette får en isolerende effekt. I tillegg er jeg litt bekymret for at det kan bli dårlig med lufting når dammen dekkes til så tett. Men det er verdt et forsøk.

I dag fant jeg en gullfisk som hadde lurt seg inn i tanken foran filteret. Stoppet filteret og tømte det for over tre uker siden. Fisken må ha vært i der hele tiden. Det er bare en rundt 30cm vann i tanken, så det er merkelig at den har overlevd. Fikk fanget den og flyttet den til dammen igjen.

Har også satt ut isfrihetten i dag. Har luftpumpen igang, og boblene kommer opp under isoporen. Ishetten er festet med tynne nylonsnører som holder den på plass rett over luftutslippet. Nå gjennstår det å se om dette er nok til å holde en råk åpen hele vinteren. Fiskene ble plutselig interessert i hva som foregikk og tok seg en inspeksjonsrunde.

Har fått endel kondens i luftslangene. Må følge nøye med at det ikke fryser til og stopper lufttilførselen.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >