Logg

Plan

Utbygging

Bilder

Filter

Fisker

Planter

Gjestebok

e-mail

05.04.06. Fisk observert i dammen i dag!
To flotte koi svømte forbi råken i isen i dag. Det var gode nyheter. Var sikker på at det hadde vært en for kald vinter. Rakk ikke å ta bilder av det, men fra nå av er kamera med ut hele tiden.
16.04.06 Endelig et bilde av en koi. Ser ut til at fiskene har klart seg i vinter. I dag har jeg sett flere fisker som svømmer rundt råken for å ta en titt. Nå er det bare å håpe at de overlever våren. Det er visstnok da det er kritisk for fiskene. Lite energi har de og mottakelige for sykdom.
22.04.06 Fort går det ikke. Begynner å bli litt utålmodig, men våren lar vente på seg. På tross av temeraturer på 8 -9 grader i lufta går tininga sent. Nattefrosten får ta skylda for det. Har fylt vann i K1 delen av filteret og satt på luft. Planen er å vekke bakteriene til liv slik at filteret er klar når filteret settes i gang. Har bestilt fôr og skyveventil fra Tropex i dag, samt lagt av litt fisk...
27.04.06 Mye tining og 3 døde fisker. Tror fiskene har blitt ekstra stesset. Mye vind, og pressenningen jeg hadde dekket dammen med, har muligens skremt dem endel. En fin koi døde i løpet av dagen. Stress + mye urent vann på bunnen har nok tatt livet av den. Tømte en del vann fra bunndrenet i dag. Svart vann som lukta råttent. Må gjøre bedre jobb til høsten når det gjelder planterester. Har fjerna bobleplasten. Etter det, tinte isen mye raskere. Bobleplasten har nok dempa tininga en god del.
03.05.06 Har skifta ut ca 50 - 60% av vannet i dag. Resna bunnen for planterester og løv. Temperaturen lå på 5-6 grader. Fylte på nytt vann i løpet av natta og dagen etter, da sola kom opp. I dag 5.mai tilsatte jeg salt. Det var kun 0,02%. En av fiskene lå på siden. Har tilsatt 12 kg salt og nå er nivået oppe i 0,08%
12.05.06 Snø! Etter dager med opp i 20 varmegrader kommer det snø... Ikke lett å bo i Finnmark om "våren". Damtemperaturen er nede i 7,4 grader. Regner med at fiskene er litt forvirret nå. Har lagt på bobleplast for å isolere mot varmetap.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15>